Παραλίες Ηρακλειάς

Άγιος Γεώργιος

Η παραλία Άγιος Γεώργιος βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Ηρακλειάς και αν και μικρή έχει να δώσει πολλά στους επισκέπτες τις. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη ακόμα και με τα πόδια από την χώρα του νησιού, είναι αμμώδες και έχει αρκετά δέντρα για σκιά αν δεν μπορείτε τον ήλιο.

003
004
007
006
009
010
012
011
002
001


Λιβάδι

Η παραλία Λιβάδι είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με άμμο και αλμυρίκια στο πίσω μέρος της. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο αλλά και με τα ποδιά καθώς απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την χώρα και 700 μέτρα από το Villa Panorama. 

Livadi 01
Livadi 02
Livadi 03
Livadi 04

 


Καρβουνόλακος

Η παραλία Καρβουνόλακος βρίσκεται στα νότια της Ηρακλειάς. Είναι μια μικρή σε μέγεθος ακτή με βότσαλο και  βαθύ γαλάζιο χρώμα, προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

001
002

 


Αμμούδι του Μέριχα

To Αμμούδι του Μέριχα είναι μία μικρή βοτσαλοτή παραλία με καταγάλανα νερά. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Ηρακλειάς και είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Merixas 01
Merixas 03
Merixas 05

 


Αλιμιά

Στη παραλία Αλιμιά θα συναντήσετε το βυθισμένο Γερμανικό υδροπλάνο Arado. Είναι ορατό και από την επιφάνεια της θάλασσας, σίγουρα όμως αξίζει να κάνει κανείς κατάδυση για να δο δει και να το φωτογραφήσει από κοντά.

Alimia 01

 


Τουρκοπήγαδο

Το Τουρκοπήγαδο είναι μια βοτσαλωτή παραλία, στα βορειοανατολικά της Ηρακλειάς.

Tourkopigado 1

 


Βορεινή σπηλιά

Η Βορεινή Σπηλιά βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ηρακλειάς και είναι κοντά στον Άγιο Γεώργιο. Είναι μια αμμώδης παραλία που την πιάνει ο βοριάς. Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι πολλές φορές βγαίνουν διάφορα αντικείμενα στην ακτή της. Τα νερά όμως μένουν πάντα καθαρά.

Vorinispilia 1

 


Βουρκαριά

Η παραλία της Βουρκαριάς είναι μια μικρή σε μέγεθος  παραλία με βότσαλο και δύσκολη πρόσβαση. Η διαδρομή με τα πόδια είναι ιδιαίτερα όμορφη. Τα νερά είναι πράσινα και καθαρά.

Voulkaria 1